Uniek concert van 5 Limburgse fanfares: Veer make es 1 meziek

Vijf fanfares, één orkest. 200 muzikanten op één podium, van jong tot oud. Dat is de setting van dit unieke concert. Fanfare St. Jozef Buchten, Fanfare Concordia Einighausen, Fanfare St. Caecilia Guttecoven, Muziekgezelschap Juliana Holtum & Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht presenteren: Veer make es 1 meziek. Een avond boordevol fanfaremuziek met humor, solisten en natuurlijk een Limburgs tintje.

Het idee

Alle muziekverenigingen in de regio moeten hard werken voor het voortbestaan van iedere vereniging. Een hele uitdaging in een tijd van kleiner wordende dorpen, minder (jeugd)leden en vrijwilligers. Maar door als muziekverenigingen de handen in elkaar te slaan, kunnen bijzondere concerten gegeven worden. Hoe zou het toch zijn, als meerdere fanfares op één podium geweldige muziek gaan maken? Zo ontstond het idee voor deze supergrote fanfare. Een vol podium, prachtige muziek en een volle zaal. Om jeugdige muzikanten enthousiast te maken voor de fanfares. Bovendien investeren de betrokken verenigingen met deze samenwerking in hun eigen toekomst.

Uniek concert

Onder de titel Veer make es 1 meziek wordt een uniek concert gegeven, zowel voor de muzikanten als dirigenten en natuurlijk het publiek. Door de omvang van het orkest kan muziek gespeeld worden, die niet voor alle verenigingen te spelen is, omdat de bezetting dit niet toelaat. Kortom een supergroot fanfare- en slagwerkorkest met een toegankelijk maar ook uitdagend en gevarieerd programma.

Mis het niet

Dit concert vindt plaats in de Schouwburg in Sittard op zaterdag 3 maart 2018 om 19.30 uur. De gezamenlijke repetities (ongeveer een keer per maand) starten vanaf september. Meer informatie over het concert en de kaartverkoop volgt nog: www.facebook.com/4makees1meziek.

Feestelijke aftrap

De vijf muziekverenigingen bezegelen de start van de samenwerking voor het unieke concert op woensdag 31 mei 2017. V.l.n.r. Jeanny Schots (Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht), Silvia Segers-Weusten (Fanfare St. Jozef Buchten), Maurice Florax (Muziekgezelschap Juliana Holtum), Harrie Wielders (Fanfare Concordia Einighausen) & Joop Deriks (Fanfare St. Caecilia Guttecoven).