De Opleiding voor leerlingen vindt plaats in stappen:

A. Algemene Muzikale Opleiding

De algemene muzikale opleiding met behulp van blokfluit bestaat uit theorie en praktijk en wordt door een eigen leerkracht verzorgd. Het doel van deze opleiding is het aanleren van diverse basisvaardigheden, bijvoorbeeld met betrekking tot ritme en vorming van het muzikale gehoor.
Ook maken de leerlingen kennis met het notenschrift.

Tevens zijn er diverse kennismakingen met het fanfareorkest door de aspirant muzikant(en) , alsmede mogen zij bij diverse activiteiten meedoen zoals bijvoorbeeld meelopen tijdens Taptoe Born, het inhalen van prins carnaval etc. Bovendien vindt er op het einde van het leerjaar een voorspeelmoment plaats. Aan het einde van de algemene opleiding kiest de leerling een instrument dat binnen onze vereniging bespeeld kan worden.

Duur opleiding:

  • 1 jaar (Augustus t/m Juli)
  • 1 keer per week individueel les (circa 30 min.)

Contributie/kosten (incl. blokfluit en lesmateriaal) bedragen € 45,- per lesjaar.

De opleiding wordt afgesloten met een getuigschrift/diploma

B. Blaasinstrument/percussie opleiding

Deze opleiding wordt gegeven door muziekschool “Artamuse“ Sittard – Geleen of door eigen opleiders. Dit geldt zowel voor jonge aspirant-leden als voor volwassenen, die nog willen beginnen op een muziekinstrument. Voor de instrumentale opleiding ontvangt iedereen een instrument van de vereniging in bruikleen, tevens draagt de vereniging bij in de kosten van de opleiding. Na het behalen van het B – Diploma (muziekschool) kan men toetreden tot fanfarekorps of drumband.

Aandachtspunten voor leerlingen

  • Voor een optimaal leereffect is het uiteraard het beste om elke les aanwezig te zijn. Afmelden is verplicht en kan telefonisch bij de docent of bij de opleidingscoördinator (zie onder).
  • Leerlingen nemen eenmaal per jaar deel aan een voorspeelmoment. Een openbare gelegenheid waarbij ook het hele fanfarekorps aanwezig is. Deze voorspeelmomenten zijn bedoeld om leerlingen en leden van de vereniging met elkaar kennis te laten maken en als moment waar leerlingen en leraar in de lessen naartoe kunnen werken.
  • Leerlingen worden ook aangemoedigd om aan solistenconcoursen deel te nemen.
  • Tot slot verwacht de vereniging dat leerlingen zorgvuldig met de instrumenten omgaan. Eventuele gebreken aan instrumenten dienen te worden gemeld bij de beheerder van het instrumentarium.

Repetities

Het Fanfarekorps repeteert elke zaterdag van 17:30 tot 19.30 uur.

Lestijden voor leerlingen variëren jaarlijks, voor actuele lestijden kunt u het beste contact opnemen met de opleidingscoördinator(zie onder).

Repetities en lessen vinden doorgaans plaats in gemeenschapshuis “De Auw Sjoal”, Kleine Dries 4, Holtum.

Aanmelden opleiding/fanfare:
Secretariaat

julianasecretariaat@gmail.com